Πώς θα λειτουργήσουν φέτος ξενοδοχεία, κάμπινγκ και rent a car – Αναλυτικά όλες οι οδηγίες

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ, αλλά και οι υπηρεσίες τουριστικών μετακινήσεων όπως τα rent a car. Ακολουθούν αναλυτικά οι οδηγίες για τους συγκεκριμένους κλάδους του τουρισμού, οι οποίοι μετράνε πλέον αντίστροφα για την επανεκκίνησή τους. Read More

Αποδεκτή τροπολογία για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων

Βουλευτική τροπολογία, που διευκολύνει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων τους, έκανε δεκτή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συζήτησης του «καταδυτικού νομοσχεδίου» από την Ολομέλεια της Βουλής. Read More

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

To Alba Graduate Business Schoolανακοινώνει νέο έκτακτο κύκλο καλοκαιρινών μαθημάτων στον οποίο καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν στους εργαζόμενους στην εποχή του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, προστίθενται νέες ενότητες για DigitalTransformationTools και για LinkedIn, προκειμένου να υποστηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη νέα πραγματικότητα. Read More

Το πρακτορείο ειδήσεων της ΑυστραλίαςAustralian Associated Press (APP) εξαγοράσθηκε από μια κοινοπραξία με επικεφαλής φιλανθρώπους, η οποία το έσωσε από το κλείσιμο.

Η εξαγορά επιβεβαιώθηκε αργά τη Δευτέρα, το βράδυ, μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας αυτής της κοινοπραξίας με στόχο να σπεύσει προς βοήθεια του μοναδικού εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας.

Η κοινοπραξία των επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο πρώην διευθυντής της εταιρείας News Corp Πίτερ Τόνα, δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς το προσωπικό πως συμμερίζονται «έναν κοινό στόχο: την επιθυμία να προστατευθεί η διαφορετικότητα στα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία».

«Πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του AAP Newswire και να προσφέρουμε μια δημοσιογραφία ανεξάρτητη και ποιοτική για τα ζητήματα που είναι σημαντικά για όλους τους Αυστραλούς», έγραψαν οι επενδυτές.

Τον Μάρτιο, οι κύριοι μέτοχοι του AAP, η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ και ο δημοσιογραφικός όμιλος Nine Entertainment, είχαν αποσυρθεί από το πρακτορείο, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση η οποία επρόκειτο να προκαλέσει το κλείσιμό του και είχε τροφοδοτήσει φόβους για ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης.

Η ανάκαμψη του AAP θα συνοδευθεί από την κατάργηση περίπου των μισών από τις 180 θέσεις εργασίας του πρακτορείου, ενώ οι επενδυτές δηλώνουν πως αυτό θα διεξάγει μια «διαρκή» δραστηριότητα μικρότερης εμβέλειας όταν οριστικοποιηθεί η εξαγορά στις 31 Ιουλίου.

Το πρακτορείο «θα επικεντρωθεί στην καυτή επικαιρότητα, την πολιτική, τα σπορ, τα μεγάλα γεγονότα και τα ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος», πρόσθεσαν οι επενδυτές.

Η νομική υπεύθυνη του AAP Έμα Κοουντρόι θα αναλάβει επικεφαλής του ενώ ο Άντριου Ντράμοντ θα παραμείνει διευθυντής.

Το σχέδιο διάσωσης ανακοινώνεται τη στιγμή που τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν σημαντική πτώση των εσόδων τους.

Στα τέλη Μαΐου, ο όμιλος του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, ο News Corp, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να εκδίδει περισσότερες από 100 τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες στην Αυστραλία εξαιτίας μιας κατάρρευσης των διαφημιστικών εσόδων του, η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ