Πώς θα λειτουργήσουν φέτος ξενοδοχεία, κάμπινγκ και rent a car – Αναλυτικά όλες οι οδηγίες

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ, αλλά και οι υπηρεσίες τουριστικών μετακινήσεων όπως τα rent a car. Ακολουθούν αναλυτικά οι οδηγίες για τους συγκεκριμένους κλάδους του τουρισμού, οι οποίοι μετράνε πλέον αντίστροφα για την επανεκκίνησή τους. Read More

Αποδεκτή τροπολογία για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων

Βουλευτική τροπολογία, που διευκολύνει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων τους, έκανε δεκτή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συζήτησης του «καταδυτικού νομοσχεδίου» από την Ολομέλεια της Βουλής. Read More

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

To Alba Graduate Business Schoolανακοινώνει νέο έκτακτο κύκλο καλοκαιρινών μαθημάτων στον οποίο καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν στους εργαζόμενους στην εποχή του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, προστίθενται νέες ενότητες για DigitalTransformationTools και για LinkedIn, προκειμένου να υποστηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη νέα πραγματικότητα. Read More

Σχέδιο για την εξαγορά του από κοινοπραξία φιλάνθρωπων ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του μοναδικού πρακτορείου ειδήσεων της Αυστραλίας, του Australian Associated Press (AAP), οδηγώντας έτσι στη διάσωσή του.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα πραγματικό φιλί ζωής για τη διάσωση του ΑΑΡ τη στιγμή που ο τομέας των μέσων ενημέρωσης βιώνει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, που επιδεινώθηκαν έτι περαιτέρω από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματός του πρακτορείου, η διεύθυνσή του ανακοίνωσε πως μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει ο πρώην υπεύθυνος του ενημερωτικού οργανισμού News Corp Πίτερ Τόναγκ, βρίσκεται κοντά στην εξαγορά του.

«Είμαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω πως το ΑΑΡ πρόκειται να πωληθεί σε μία κοινοπραξία που συγκροτείται από φιλανθρώπους και πρόσωπα που ενδιαφέρονται να κάνουν μία επένδυση» κοινωνικά επωφελή, τονίζει στο μήνυμά του προς το προσωπικό του πρακτορείου ο γενικός διευθυντής του Μπρους Ντέιβιντσον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το πρακτορείο, με ζωή 85 ετών, θα συνεχίσει να καλύπτει την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, την αθλητική επικαιρότητα και θα παρέχει φωτογραφικές υπηρεσίες. Πλην όμως δεν πρόκειται να αποφύγει τη μείωση προσωπικού και μόνον περίπου οι μισοί από τους 180 εργαζομένους του θα συνεχίσουν να απασχολούνται σε αυτό.

«Το αντιμετωπίζουν ως φιλανθρωπική υπόθεση και θα δείξουν υπομονή προκειμένου να επιτευχθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του» διαβεβαιώνει στο μήνυμά του ο Ντέιβιντσον.

Ο ίδιος ο Τόναγκ πρόσθεσε πως η κοινοπραξία δεσμεύεται για την δημοσιογραφική αμεροληψία και αξιοπιστία της δουλειάς του ΑΑΡ.

Τον Φεβρουάριο, η διεύθυνση του πρακτορείου είχε ανακοινώσει το κλείσιμό του, καθώς οι κύριοι μέτοχοί του News Corp Australia και Nine Entertainment εκτιμούσαν πως «δεν ήταν πλέον επικερδές». Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι πολλές προσφορές για την εξαγορά του βοήθησαν ώστε να ανασταλεί το κλείσιμό του, που είχε προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου.

«Επιτέλους ένα καλό νέο για μία βιομηχανία που είχε δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα τον τελευταίο καιρό» τονίζει σε μήνυμά του στο Twitter ο αρχισυντάκτης του ΑΑΡ Τόνι Γκίλις.

Το σχέδιο διάσωσης του ΑΑΡ ανακοινώνεται σε μία στιγμή που τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης βιώνουν μία σημαντική πτώση των εσόδων τους, με τον όμιλο του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp να ανακοινώνει πως θα σταματήσει να τυπώνει πάνω από 100 τίτλους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, εξαιτίας της κατάρρευσης των διαφημιστικών εσόδων, η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ